24 augusti 2013
11:30

FC Åland

Referat: Bälinge IF - FC Åland

I strålande sol tar vi mot de hittills obesegrade serieledarna FC Åland och matchen startar illa för oss då motståndarna via en fin upprullning kan placera bollen i mål efter 2 minuter. Vi får inte igång något skönspel men vi jobbar oss in i matchen och har lite halvchanser innan Tim (01) kan placera in bollen efter en inlöpning från kanten. FC Åland är hela tiden farliga och Joseph gör ett antal fina räddningar innan en av deras forwards vinner löpduellen på en långboll och placerar in 1-2 vilket står sig halvleken ut. Åland är det klart bättre laget än så länge och vi sliter hårt i spelet utan boll.
Vi pratar om att försöka ha kvar bollen inom laget och dessutom gå in hårdare i närkamp med deras stora spelare.
I inledningen på andra halvlek får vi en hörna som resulterar efter att Tim sprungit sig fri från markeringen och placerar in sitt andra mål. I vårt nästa anfall blir DG fälld och Alex placerar snyggt in ledningsmålet på den efterföljande frisparken. 3 minuter har då gått av andra halvlek. Vi spelar riktigt bra de första 20 av andra halvlek och släpper inte till mycket bakåt; Alex slår en helt lysande passning ut till Sebbe som sprunigt in från kanten och trycker in vårt fjärde! Sista 15 satsar Åland framåt och skapar press men Joseph (och resten av laget) lyckas hålla undan och vi vinner med 4-2.
Härlig inställning hela matchen även vid underläge; stort tack till Victor och Tim från 01.